Terapi

Jeg prøver i første omgang at forstå hvad du gerne vil have hjælp til, og hvordan du gerne vil hjælpes.
Ud fra dette vælger jeg, hvilke metoder jeg skal bruge til at hjælpe netop dig.

Jeg er tilbøjelig til at lede efter de ressourcer den enkelte har, og se om disse kan bruges på nye måder i andre sammenhænge.

Det kan være man er glad for at spille håndbold og lider af angst for jobsamtaler, for eksempel. I så fald kunne det jo være at learning by doing ville være en god fremgangsmåde i kampen for en bedre præstation til eksamen.

Lige som man i håndbold har Learning By Doing – (træningskampe som en slags realistisk træning før det reelle stævne), kunne rollespil af jobsamtalen således måske vise sig at være bedre end kun at tale angsten, inden den reelle jobsamtale.

Og lige som sommerfuglene i maven før håndboldkampen kan tolkes som befordrende for præstationen, kan en vis mængde sommerfugle inden jobsamtalen måske også tolkes mere positivt med denne sammenligning.

Jeg bruger eksempler, tjekker rutinemæssigt efter om folk oplever vi er på rette spor, arbejder gerne med hypnose og meditation hvis det giver mening for samarbejdet.

Jeg er primært uddannet i kognitiv adfærdsterapi, systemisk familieterapi og hypnoterapi, men bruger også metoder fra blandt andet mindfulness og narrativ terapi.

I pausen lige før du kommer prøver jeg så vidt muligt at holde mig fra andre opgaver. Jeg prøver at få dig som person “frem på lystavlen”, så at sige. Det gør mig bedre til at se det unikke og det igen gør mig bedre til at improvisere i den tid vi har sammen.